ПРИЧИНИ ЗА ДИАБЕТ

Диабет тип II е хронично заболяване, при което панкреасът не произвежда достатъчно инсулин. Този тип диабет се среща предимно при пациенти с наднормено тегло и се причинява от липса на физическа активност.

Хората често подценяват опасностите от диабета и мнозина просто не осъзнават, че го имат. Диабетът често може да доведе до по-сериозни последици, дори смърт.

РИСКОВИ ФАКТОРИ:
Наднормено тегло
Пушене
Хипертония
Вредна храна
Малко физическа активност
Генетично предразположение
СТАТИСТИКА НАСМЪРТНОСТТА
1 600 000 починали от диабет само за 2022 година
2 200 000 починали заради високите нива на глюкоза в кръвта
Повече от 80% от смъртните случаи от диабет се дължат на възраст по-малко от 70 години.

Броят на хората с диабет се увеличава всяка година. Ако през 1980 г. само 108 милиона души са страдали от него в света, то през 2022 г. тази цифра се е увеличила до 463 милиона.

Лекарите обаче са убедени, че реалният брой на болните от диабет е много по-голям. Около 50% от пациентите дори не знаят за диагнозата си. Това означава, че те не получават необходимото лечение и са изложени на риск от смърт.

СИГУРЕН ЛИ СТЕ, ЧЕ НЕ СТЕ ЕДИН ОТ ТЯХ?ПРОВЕРЕТЕ СЕ.
СИМПТОМИ НА ДИАБЕТ
Повишен апетит
Жажда
Често уриниране
Проблеми със зрението
Сухота в устата
Загуба на сила, умора.
Рани, които зарастват дълго време
Мигрена
Суха кожа, сърбящи лигавици
Изтръпване на крайниците
Чести гъбични инфекции
Слепота, инфаркти и инсулти са само част от сериозните последици от диабета. Коварното заболяване трудно се диагностицира в ранен стадий. Ето защо, когато се появят първите симптоми, лечението трябва да започне незабавно. Колкото по-рано започне терапията, толкова по-голяма е вероятността за пълно възстановяване.
Insulinol Е КЛЮЧЪТ КЪМ ДЪЛЪГ И ЗДРАВ ЖИВОТ
НЯМА ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ.
Помага за понижаване на нивата на кръвната захар
Помага за нормализиране на производството на инсулин
Помага за стабилизиране на кръвното налягане
Помага за намаляване на желанието за сладко и нездравословна храна
Помага за подобряване на метаболизма
Помага за нормализиране на хормоналния баланс
Помага за прочистване на тялото от отпадъци и токсини
АКТИВНИТЕ КОМПОНЕНТИ НА Insulinol:
ГЛЮКОМАНАН
Полифенолите, присъстващи в глюкоманана, имат инсулиноподобен ефект върху мускулните клетки, като помагат за понижаване на нивата на кръвната захар и минимизиране на симптомите на диабет тип I и тип II.
ГЪБИ БЕТА-ГЛЮКАНИ
Те имат хипогликемични свойства, допринасят за нормализирането на нивата на кръвната захар. Помагат за регенерирането на клетките и тъканите и елиминира риска от бери-бери поради диетични ограничения, причинени от заболяването.
ЕКСТРАКТ ОТ ЛИСТА НА ЗЕЛЕН ЧАЙ
Помага за понижаване на нивата на кръвната захар и холестерола. Помага за премахване на основните симптоми на диабет, като често уриниране, силна жажда и прекомерно изпотяване. Има противовъзпалително действие.
ЕКСТРАКТ ОТ КАНЕЛА
Той има ефект върху тялото, подобен на този на инсулина. Спомага за нормализиране на гликолизата без използването на химически съединения, което спомага за повишаване на чувствителността на организма към инсулина, а оттам и за по-доброто му усвояване.
ЕКСТРАКТ ОТ КОРА НА БЕРБЕРИС
Спомага за регулирането на нивата на захарта и участва в синтеза на глюкоза. Стимулира производството на хемоглобин и подпомага преноса на кислород до телесните тъкани.
ХРОМ
Има противовъзпалителни и лечебни свойства. Действа тонизиращо на организма. Подобрява метаболизма, а също така помага в борбата с болестите, които възникват поради излишък на глюкоза в кръвта.
КАКВО КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ?

Диабетът е едно от най-страшните заболявания днес. Неправилно хранене, излишък на захар в храната, затлъстяване, заседнал начин на живот - всички тези фактори често водят до развитието на това заболяване.

Най-голямата болка на медицинската общност е трудността при диагностицирането на диабета в ранните му стадии, когато болестта е лесно лечима и напълно излекувана. За съжаление, в по-късните етапи прогнозата не е толкова благоприятна. Затова ние, лекарите, призоваваме нашите пациенти да бъдат по-внимателни към сигналите на тялото си, за да забележат веднага наличието на това ужасно заболяване.

Ако видите първите признаци на диабет - не отлагайте лечението! Друг проблем е, че има голям брой неефективни лекарства, които не носят на хората необходимата полза.

Препоръчвам Insulinol на моите пациенти. Той е показал изключителна ефикасност при лечението на захарен диабет тип II.

Insulinol спомага за стимулиране на производството на инсулин и спомага за повишаване на чувствителността на организма към този хормон. Помага за подобряване на функцията на панкреаса и възстановяване на увредените клетки. В допълнение, продуктът има положителен ефект върху целия организъм: помага за нормализиране на кръвното налягане, спомага за разтварянето на холестеролните плаки и подобряване на кръвния поток, укрепва имунната система и намалява теглото.

КЛИНИЧНИ ТЕСТОВЕ
През 2022 г. Институтът по ендокринология проведе проучване за ефективността на капсулите Insulinol в група от 1486 доброволци, страдащи от диабет тип 2. В резултат на това са получени следните резултати:
Понижение на нивата на захар в кръвта:
98%
Подобряване на функциите на панкреаса:
90%
Стабилизиране на кръвното налягане в нормални граници:
88%
Отслабване:
92%
Подобрение на общото състояние на организма:
96%
ОТЗИВИ НА КЛИЕНТИ